16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Сумчанам розкажуть як треба поводитися з відходами

У Сумах впровадять пілотний проєкт з управління відходами.

Сумські обранці підтримали проєкт рішення «Про надання дозволу департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради на участь у реалізації проєкту «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі замкненого циклу»).

Як нагадала директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана Липова, виконавчі органи міської влади (департамент фінансів, економіки та інвестицій і департамент інфраструктури міста) ще у 2018 році спільно з муніципалітетом міста-партнера Мажейкяй (Литва) та партнерами: м. Пайде (Естонія), регіональним центром поводження з відходами м. Тельшяй (Литва) та організацією «Green Business Norway» (Норвегія) подали у грантовий фонд концептуальну записку до проєкту, а згодом він став переможцем конкурсу грантів Фонду Єдиного Економічного простору та Норвегії «Спільні виклики – спільні рішення».

Так, у рамках проєкту передбачається проведення комунікаційних та просвітницьких заходів, навчальних поїздок із метою обміну досвідом, а також розробка концепції поводження з небезпечними відходами у складі побутових та концепції організації збору та вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста.

Реалізовуватимуть проєкт за рахунок співфінансування гранту та бюджету Сумської міської ОТГ (170 тис. євро та 30 тис. євро відповідно).

Debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада