14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня
24 серпня
22 серпня

Сумчани не бажають бачити Олександра Лисенка знову в кріслі мера – хочуть, щоб посадили!

Схоже, колишній мер Сум Олександр Лисенко вирішив, що раз його звинувачують у хабарництві на 2 130 000 грн, то найкращий варіант – це повернутися на своє робоче місце. Ну, звісно, а чому б ні? Зрештою, в Україні ж так прийнято, правда?..

Незважаючи на те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже шість місяців ретельно переглядає документи, перед тим як направити справу до суду, Лисенко не зволікає та прагне знову сісти в мерське крісло. Ну а що? Хтось же має слідкувати за бюджетом міста, чи не так?

Сумчани, однак, не так радо зустріли цю ідею. Телеканал «Відікон» вирішив дізнатися, що ж думають про це мешканці міста. І тут почалося найцікавіше. Виявляється, народ не в захваті від ідеї повернення Лисенка.

«Двічі в одну річку не зайдеш, і не потрібно. Колись зрадив, то зрадить і вдруге, і втретє. Це моя думка», — іронічно зауважив один із мешканців міста, додаючи, що Лисенко вже добре засвітився в скандалі зі сміттєвими підрядами. А це, погодьтеся, неабияке досягнення для політика!

Ще один респондент, якого опитали, сказав: «Ми на селі живемо в Миколаївці, і у нас дорога ідеальна. А в Сумах таке враження, що дороги не роблять взагалі». Мабуть, Лисенко надто захопився своїми справами, щоб займатися такими дрібницями, як дороги.

Але це ще не все. Деякі сумчани вирішили, що пора вводити нову моду – інститут репутації. «У нашій країні має працювати інститут репутації. Якщо людина має заплямовану репутацію, вона не повинна займати керівні посади», — підкреслив один із опитаних. Можливо, вони просто не розуміють, що політична репутація – це гнучке поняття?

І, звісно, вишенька на торті: «Суд має прийняти рішення, якщо Лисенка визнають винним, він повинен сісти у в’язницю», — зазначив ще один мешканець. Ну що ж, можливо, це буде новий рівень «мерської» кар’єри – керувати містом з-за грат? Бо судячи з того, як він наполегливо бажає знову обійняти мерську посаду, то такий варіант цілком можливий!

Як бачимо, сумчани не поділяють прагнення Лисенка повернутися на посаду. Вони радше бачать його в іншому кріслі – але не в мерському, а в такому, що стоїть у камері, а дехто навіть і на електричному….

4 листопада
3 листопада