16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Сумчанин, підозрюваний у вбивстві сусідської кішки, дав коментар журналістам

Стріляв на чуже подвір’я і вбив пострілом домашню кішку. У цьому підозрюють сусіда сумчани, які живуть на вулиці Кримській. Подія сталася 13 липня. Кримінальне провадження в поліції поки не відкрили, передає suspilne.media.

Ганна Сахарова розповідає, що все сталося між 5 та 6 годинами ранку. Тоді її кішка Туся, яку зазавичай вигулювали тільки на повідку, випадково вибігла на вулицю і залізла на вишню. «Я вішала білизну і почула, наче вибух, постріл, шум дивний, і щось падає. Я підійшла – там лежала моя кішка, там видно краплі крові на заборі. Бачила мого сусіда, в шпарину, яку зброю в руках тримав, я не знаю. Я не розбираюся в зброї, але він стріляв у мою кішку на моєму подвір’ї. Він часто стріляє: котів, сорок. Із чого стріляє — я не знаю», — розповіла жінка.

На подвір’ї сусіда Ганна з дітьми також побачила капкани, сфотографувала і виклала в мережу.

Пастки були для щурів, говорить сусід. У кішку, каже, не стріляв. «Якщо вона каже, хай дає інтерв’ю, я нічого не знаю. Розбирайтеся з ними самі», — сказав сусід жінки, Володимир Бондаренко. На питання, чи має домашніх тварин, відповів, що має голубів, качок, курей та канарейок.

Чоловік показав частину господарства: собаку і кілька десятків канарейок. Підтвердив, що має два види зброї та раніше захоплювався полюванням.

Туся — колишня безпритульна кішка. Тварина прожила у господарів 4 місяці. У березні господарям її привезла волонтерка Вікторія Яценко.

«Вона була знайдена в нежитловій зоні. Вона була викинута в грудні минулого (2019 — ред.) року. Я привезла її до Сум, знайшли їй перетримку. Вона була дуже виснажена, більш ніж два місяці ми її відгодовували, соціалізували. Ми сподівалися, що вона отримала щасливий квиток, і попереду на неї чекає довге щасливе життя», — розповіла волонтерка.

Вбиту Тусю власники поховали. Провадження, станом на 16 липня, у поліції не відкрили.

«Вранці того дня, коли це сталося, на місце пригоди приїхала поліція. Вони оглянули вбиту тваринку, зафіксували, що є отвір вхідний, зібрали необхідні матеріали, задокументували це. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею «Жорстоке поводження з тваринами», — розповів спеціаліст відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко. Він також зазаначив, що в населеному пункті стрільба з будь-якої зброї заборонена, тим більше, якщо це мисливська чи нарізна зброя.

Ганна Сахарова виховує двох дітей і каже, що після того, що сталось, із сусідом ще не розмовляла. «Я боюсь за життя моєї родини, у мене двоє дітей і двоє племінниць, дочок моєї сестри, знаходяться тут. Людина стріляла мені на подвір’я», — говорить жінка.

4 листопада
3 листопада