19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Суми утримують лідерство щодо кількості порушень карантинних вимог

Про це доповів заступнику голови облдержадміністрації Сергію БАННІКОВУ начальник Головного управління Держпродспоживслужби Віталій МОІСЕЄНКО під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, Головне управлінням Держродспоживслужби в Сумській області продовжує проводити заходи щодо моніторингу дотримання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання.

«Другий тиждень поспіль питома вага виявлених порушень карантинних вимог збільшується. Протягом останнього тижня до 80% випадків недотримання протиепідемічних вимог складають саме у м. Суми», – зазначив Віталій Моісеєнко.

Місто Суми майже щодня утримує лідерство серед обласних центрів сусідніх та відповідних за кількістю населення регіонів. А починаючи з вересня, коли обласний центр вже був віднесений до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, відбулися декілька підйомів статистичних показників захворюваності, що найочевидніше є результатом недотримання встановлених заходів для цього рівня епіднебезпеки.

Упродовж останнього тижня в області проведено 506 перевірок, з них 140 – об’єктів продовольчої торгівлі, 111 – закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 15 закладів громадського харчування, 8 перукарень. Крім того, охоплено моніторингом 50 дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладів, здійснено 141 обстеження агропродовольчих ринків області.

У ході зазначених заходів було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму на 134 об’єктах, в результаті чого складено 42 протоколи про адмінправопорушення, надано 113 приписів з пропозиціями про усунення порушень.

За результатами засідання комісії, заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков наголосив на необхідності посилення протиепідемічних заходів на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади, що передбачені постановою Кабміну № 641 та рішень обласної комісії ТЕБ та НС.

4 листопада
3 листопада