Вчора
21 листопада
20 листопада
17 листопада
15 листопада
14 листопада
12 листопада
11 листопада
10 листопада
9 листопада
8 листопада
7 листопада
1 листопада
29 жовтня
28 жовтня
25 жовтня

Сумщина запроваджує промислове виробництво гіпоалергенного молока

Голова облдержадміністрації оглянув виробництво молока А2 на Сумській приватній сироварні ТМ «O’BEREG»

«Знаково і приємно, що в цьому виробництві ми бачимо активну співпрацю влади, науки і бізнесу. Адже реалізація цього проєкту підтримувалася Сумською облдержадміністрацією через Програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій на період до 2020 року, – зазначив Роман ГРИЩЕНКО. – Також появі такого молока ми завдячуємо ДП «Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України» та Сумському національному аграрному університету».

Молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування.

«Реалізація пілотного проєкту на Сумщині ставить за мету вивчення попиту на молоко А2 на місцевому ринку, можливості його подальшого постачання у дошкільні та шкільні заклади, лікарні та інтернати, поширення подібного виробництва на території Сумщини та забезпечення попиту», – підкреслив Роман Грищенко.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександра МАСЛАКА, одним із напрямів обласної Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій на період до 2020 року передбачено збереження генофонду лебединської молочної породи корів (молочна сировина корів такої породи надає можливість виробляти молоко А2).

Сумська обласна державна адміністрація і надалі підтримуватиме перспективні напрями розвитку аграрного сектору Сумщини, спрямовані на покращення здоров’я та добробуту місцевого населення.

Довідково. Виробництво молока А2 – інноваційний та перспективний напрям у молочній галузі України. Це унікальний для вітчизняного ринку продукт, створення якого потребувало 10 років генетичних дослідів та відбору порід корів. Молоко А2 має унікальні харчові властивості, у порівнянні з молоком А1, воно та продукти, що з нього виготовлені, є безпечними та можуть бути рекомендовані для більшості населення, особливо для дитячого та похилого віку. Молоко, що містить бета-казеїн А2, вважається низько алергенним у порівнянні з типом А1.

4 листопада
3 листопада