16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Сумщинна залишилися без керівництва, майже всі чиновники – на самоізоляції через коронавірус у ректора СумДУ

У Сумській області чи не вся владна верхівка пішла на самоізоляцію через коронавірус у ректора Сумського державного університету. Про підтверджений діагноз в очільника закладу стало відомо напередодні.

З’ясувалося, що до виявлення COVID-19 в ректора був насичений графік зустрічей в ОДА, а також підготовка до ЗНО в закладі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця новина блискавично облетіла усе місто саме в той час, коли сотні дітей у цьому закладі закінчували складати ЗНО. Про коронавірус у шефа підлеглі мовчать. Лише додають, що в університеті вжили всіх необхідних заходів.

COVID-19 у ректора виявили у переддень ЗНО. Утім, у закладі вирішили не попереджати абітурієнтів, щоб не лякати. Сам недужий спілкуватися з журналістами відмовився. Офіційну інформацію пресцентр університету оприлюднив в соцмережах.

“На сьогодні є лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 у ректора університету Анатолія Васильєва. Наразі ректор знаходиться на самоізоляції в домашніх умовах, самопочуття є задовільним”, – йдеться в повідомленні.

В лабораторному центрі вже встановили 34 людини, які контактували з хворим. Щодо ЗНО, кажуть, перенести його в інше місце не могли, але все продезінфікували.

“Дослідження завершились в другій половині дня, а на наступний день планувалося ЗНО. Ми все одно не змогли б цього вже відмінити, процес пішов. Хай діти ті не переживають, все в них буде добре”, – повідомив заступник директора Сумського лабораторного центру Михайло Мацюк.

Та чи буде добре з керівництвом області та міста – питання. Адже за день до ПЛР-тестування ректор прийшов на колегію в ОДА, де були 19 урядовців. Депутати облради переживають, що очільник університету вже тоді міг поширювати вірус.

“Він же зробив цей тест тільки тому, що були якісь симптоми”, – каже депутат Сумської обласної ради Андрій Божок.

Відтак, нинішня сесія проходила із посиленими заходами безпеки. Засідання скоротили, депутатів розсадили.  Депутати, які безпосередньо контактували і віталися з ректором вже на самоізоляції, їх на сесію не запрошували.

Голова ОДА ще у відрядженні в Києві. Мер Сум вже на самоізоляції. Голова облради взяв відпустку. Замість нього сесію вела заступниця, яка теж була на тій колегії.

Щонайменше до вівторка місто й область без керівництва. І лише після ПЛР-тестування буде зрозуміло, кому на роботу, а кому на лікування.

Джерело: tsn.ua

4 листопада
3 листопада