14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня
24 серпня
22 серпня

Сумська міська рада встала на бік Сумитеплоенерго в конфлікті з правоохоронцями

ЗМІ вже інформували громадськість про окремі аспекти кримінальної справи, порушеної правоохоронцями за фактом нібито заволодіння двома бульдозерами керівником Сумської ТЕЦ.

Підприємство двічі зверталось до Сумської міської ради з письмовими запитами про порядок, умови та строки передачі техніки задля отримання позиції органу місцевого самоврядування.

На черговий запит щодо ситуації отримано відповідь Управління комунального майна Сумської міської ради, яка стала на бік Сумитеплоенерго та підтверджує законність процедури з придбання спецтехніки підприємством. Це повністю спростовує поширену раніше у ЗМІ позицію прокуратури, що придбана техніка належить до комунальної власності.

«Техніка, придбана ТОВ «Сумитеплоенерго» на виконання інвестиційних програм на 2021, 2022 роки, не перебувала у комунальній власності Сумської міської територіальної громади та не обліковувалась на балансі жодного підприємства Сумської міської ради», – йдеться у відповіді на запит.

Додатково Управління комунального майна Сумської міської ради повідомило, що набуття Сумською міською територіальною громадою права на придбану Сумитеплоенерго техніку можливе лише через її безоплатну передачу у комунальну власність територіальній громаді.

Тобто, Сумська міська рада, яка з позиції правоохоронних органів, повинна бути потерпілою в кримінальній справі, офіційно розʼяснила, що спецтехніка, яка була придбана Сумитеплоенерго, ніколи не належала до комунальної власності Сумської міської ради. Для її передачі на баланс Сумській міській територіальній громаді, підприємство спершу має придбати спецтехніку, зареєструвати і поставити на бухгалтерський облік.

Тиск на підприємство та незаконне переслідування її керівника перешкоджає підготовці Сумської ТЕЦ до нового опалювального сезону 2024/2025 років. Колектив ТОВ «Сумитеплоенерго» віддає всі свої сили задля забезпечення комфорту мешканців міста Суми, незважаючи на ризики для життя та здоров’я співробітників через регулярні масовані обстріли енергетичних об’єктів.

4 листопада
3 листопада