Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Сумська ОДА: Докладаємо максимум зусиль, щоб вибори на Сумщині відбулися без порушень законодавства та безпечно для здоров’я

На цьому під час брифінгу щодо організації та проведення голосування під час місцевих виборів на Сумщині в умовах пандемії COVID-19 наголосив тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату облдержадміністрації Сергій ЛИПОВИЙ.

За його словами, основна зона відповідальності органів влади у виборчому процесі – це організація роботи виборчих дільниць (наявність кабінок та скриньок для голосування, зв’язку, а також забезпечення охорони та вчасного відкриття і закриття дільниць).

«25 жовтня в області буде відкрито 989 виборчих дільниць, з них 953 – звичайні та 36 спеціальні. Кількість виборців на Сумщині складає 845 тисяч 309 осіб, – повідомив Сергій ЛИПОВИЙ. – Сумською облдержадміністрацією проведено моніторинг забезпечення усіх дільничних виборчих комісій обладнанням для організації роботи з підготовки та проведення чергових виборів. А саме щодо забезпечення робочими кімнатами, приміщеннями для голосування, кабінками для таємного голосування, виборчими скриньками, меблями, телефонами, комп’ютерною технікою, сейфами, медичними аптечками, засобами протипожежної безпеки, транспортом. Усі дільниці мають матеріально-технічне забезпечення відповідно до вимог постанови ЦВК».

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату облдержадміністрації додав, що члени дільничних виборчих комісій забезпечені масками (95 тис 117 шт.), захисними щитками (3 тис. 340 шт.), гумовими рукавичками (25 тис. 336 пар), антисептичними засобами (понад 1700 л), дезінфікуючими засобами (850 л), дезінфікуючими таблетками (1890 шт.).

Також в ході брифінгу Сергій Липовий детально розповів про Порядок проведення голосування на виборчих дільницях в умовах пандемії COVID-19.

4 листопада
3 листопада