Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Сумські чиновники сфальсифікували список на капремонт будинків

Чиновники департаменту інфраструктури Сумської міськради сфальсифікували список будинків на капремонт у 2020 році. Про це повідомив сам директор департаменту Олександр Журба на сесії міськради сьогодні, 13 травня.

Нагадаємо, що в кінці квітня в Сумах вибухнув скандал, пов’язаний із несправедливим розподілом бюджетного співфінансування на капремонт житлових будинків: Асоціація ОСББ «Сумщина» звинуватила департамент інфраструктури в тому, що в порушення порядку, затвердженого сесією міськради, чиновники включили до титульного списку на капремонт кілька багатоповерхівок, які подали неповний пакет документів, тим самим витіснивши з черги ті будинки, в яких з документами все було в порядку. А депутати міськради, ні про що таке не підозрюючи, затвердили цей список на сесії в кінці лютого, пише shans.com.ua.

Директор департаменту Олександр Журба підписав наказ про проведення службової перевірки за фактами, викладеними у зверненні Асоціації ОСББ «Сумщина». І сьогодні на сесії він повідомив депутатам, що за результатами цієї перевірки список дійсно був складений із порушеннями. За словами Журби, згідно з порядком, будинки, які претендують на бюджетне співфінансування, повинні подати пакет із 10 документів. А деякі будинки подали неповні пакети (точніше — практично всі будинки в цьому списку, крім одного) і не повинні були включатися в титульний список. До того ж, цей список не розглядався на комісії з ЖКГ перед винесенням на сесію.

— Ми вже повідомили всім заявникам, що у них неповні пакети документів, вони будуть їх дооформлювати і будемо складати новий список, — сказав Журба.

Деякі депутати пропонували виключити з міськбюджету несправедливий перелік будинків, скласти новий і внести його на затвердження сесії 27 травня. Але голосів для цього не вистачило (всього 14 «за» при необхідних 22-х). Однак мер Олександр Лисенко сказав, що це не має великого значення, так як зараз по розпису в департамента все одно немає грошей на капремонт будинків (у тому числі — ліфтів). А коли буде готовий новий список, депутати внесуть зміни в міськбюджет, виключивши з нього старий список і відразу ж включивши замість нього новий.

4 листопада
3 листопада