Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Сумські порохоботи підбурюють підприємців порушувати заборони «червоної зони», ризикуючи здоров’ям містян

У Сумах не стихають протестні настрої серед підприємців, які ледь не щодня готові виходити на мітинги, аби продовжувати працювати попри заборони, передбачені «червоною зоною». З останньої обласний центр не може вибратися вже місяць, адже ситуація із поширенням коронавірусу залишається критичною: щодня фіксуються по 200 заражень, місць у лікарнях практично не вистачає і сотні хворих долають хворобу по домівках, а медики тримаються з останніх сил.

Втім, далеко не всі представники ресторанно-розважального бізнесу усвідомлюють, яка небезпека нависла над Сумами, і не думають про те, що буде далі, якщо продовжиться масове нехтування карантинними обмеженнями. Їх установили не для того, щоб поставити галочку і відзвітувати «на верхах», а щоб стримати шалені темпи пандемії і не призвести до колапсу медицини. Складається враження, що дбаючи про свої доходи, підприємців-мітингувальників не турбує жахлива статистика заражень і летальних випадків. Між іншим, цього тижня на Сумщині вже був свій антирекорд – 17 смертей від COVID-19 за добу!

Ще більш обурливим видається той факт, що до підбурювання протестних настроїв серед бізнесу вдаються сумські порохоботи. Схоже, вони отримали завдання будь-що розхитувати ситуацію і скористалися сприятливими обставинами – коли градус невдоволення підприємців підвищується.

Наприклад, активно закликає виходити на черговий мітинг Олександр Фесенко, який має кавовий бізнес і водночас є відданим прихильником «Європейської солідарності». На сторінці у Фейсбуці він навіть аватарку встановив у «порохоботському» стилі – з девізом «не однаково мені».

 

Серед його дописів можна побачити не тільки оголошення про збір протестувальників, а й пости та коментарі в підтримку кандидата в мери від ЄС Вадима Акпєрова, завуальовані під критику мера Олександра Лисенка, а також захоплення екс-президентом Петром Порошенком і висміювання діяльності президента Володимира Зеленського.

Як бачимо, замість того, щоб допомагати підприємцям на час посилення заборон адаптуватися до нових умов і тимчасово переводити бізнес в режим Інтернет-замовлень та кур’єрської доставки, що аніскільки не забороняється і реально може стати виходом для збереження доходів,  порохоботи обирають інший метод – заколочують протести.

Варто нагадати таким «розумникам», що державна комісія ТЕБ та НС на останньому засіданні чітко визначила, які саме заборони поширюються у Сумах в рамках «червоної зони» з 9 листопада:

«приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання».

 

 

4 листопада
3 листопада