Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Сумські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з міжнародної спартакіади

Сумські спортсмени повернулися з медалями VІ відкритої Міжнародної спартакіади “Сильні духом”, яка відбувалась 3 та 4 жовтня в Чернігові. Учасники змагань – люди з інвалідністю. Цього разу їх було близько сотні: з Чернігова, Ковеля, Мозиру (Республіка Білорусь), Павлограда, Житомира, Шостки та Сум.

Види спорту, які були представлені на спартакіаді – універсальні. Сумську команду представляли 5 спортсменів клубу “Фенікс”.

Кожен з них отримав по медалі в різних категоріях і видах спорту, розповів керівник клубу Олександр Грінка.

“Були різні види змагань – і корнхол, бочче, дартс, боулінг і стрітбол. Деякі види спорту були зовсім нові для нас, тому нам був цікавий досвід познайомитися з тими, хто грає безпосередньо, з технікою гри”, – розповів Грінка.

Один з видів спорту, у якому сумські спортсмени брали участь, – бочче – клуб “Фенікс” раніше представляв в Сумах на одній з останніх спартакіад, розповів керівник клубу і додав, що “в Україні він набирає популярності, навіть проводяться Кубок Західної ліги, Кубок центральної України, Чемпіонат України, чемпіонати світу”.

Олександр Грінка також пообіцяв провести в Сумах турніри з корнхолу, який, за його словами, активно набирає популярності у спортсменів з інвалідністю.

Результати VІ відкритої Міжнародної спартакіади “Сильні духом” для сумської команди:

  • Віталій Пономаренко – “срібло”, новус;
  • Олександр Мельник – “бронза”, новус;
  • Леся Малаштан – “бронза”, дартс;
  • Олександр Грінка – “бронза”, корнхол;
  • Петро Савонік – “бронза” в бочча і боулінгу.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада