Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Сумський онкодиспансер поновив планові операції

Сумський онкодиспансер із 12 травня відновив планові операції. Це стосується видалення доброякісних новоутворень, злоякісні оперували й раніше. Змінилися правила підготовки до таких хірургічних втручань — до переліку обов’язкових аналізів додався тест на коронавірус, повідомляє Суспільне.

ПЛР-дослідження на коронавірус – обов’язкова умова для госпіталізації зараз. Дослідження безкоштовне. Якщо інфекція відсутня, пацієнт має прибути у лікарню протягом трьох днів, пояснює виконуючий обов’язки директора онкодиспансера Володимир Шевченко.

“Кількість операцій доволі мала, пов’язана з тим, що пацієнтам важко до нас добратися, процес тільки набирає обертів, тестування — це час. Черга є — чекають, дзвонять, цікавляться, коли можна приїздити. з часом цією чергою будемо займатися, і пролікуємо всіх”, — розповідає Володимир Шевченко.

З початку тижня зробили десять планових операцій. Найчастіше – це з видалення новоутворень у молочній залозі. У стаціонарі наразі перебувають близько 220 пацієнтів. Це – на третину менше, ніж було до карантину.

4 листопада
3 листопада