Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Сумський онкодиспансер поновив планові операції

Сумський онкодиспансер із 12 травня відновив планові операції. Це стосується видалення доброякісних новоутворень, злоякісні оперували й раніше. Змінилися правила підготовки до таких хірургічних втручань — до переліку обов’язкових аналізів додався тест на коронавірус, повідомляє Суспільне.

ПЛР-дослідження на коронавірус – обов’язкова умова для госпіталізації зараз. Дослідження безкоштовне. Якщо інфекція відсутня, пацієнт має прибути у лікарню протягом трьох днів, пояснює виконуючий обов’язки директора онкодиспансера Володимир Шевченко.

“Кількість операцій доволі мала, пов’язана з тим, що пацієнтам важко до нас добратися, процес тільки набирає обертів, тестування — це час. Черга є — чекають, дзвонять, цікавляться, коли можна приїздити. з часом цією чергою будемо займатися, і пролікуємо всіх”, — розповідає Володимир Шевченко.

З початку тижня зробили десять планових операцій. Найчастіше – це з видалення новоутворень у молочній залозі. У стаціонарі наразі перебувають близько 220 пацієнтів. Це – на третину менше, ніж було до карантину.

4 листопада
3 листопада