Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Сумський університет енергомодернізують у рамках пілотного проекту

20 жовтня відбулася спільна нарада групи управління і підтримки проекту енергомодернізації українських університетів за участю заступника міністра освіти і науки Ігоря Гарбарука, представників Міністерства фінансів України, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Північної екологічної корпорації (НЕФКО). Проект передбачає енергоаудит та реконструкцію більше 200 будівель у 21 університеті (7 університетів у першій фазі та 14 — другій), а також створення та укомплектування сучасним обладнанням навчальних корпусів та гуртожитків, пише shans.com.ua.

«Зараз уже підписано 7 угод про передачу коштів позики з учасниками першої фази проекту. Фінансування університетів почнеться в першій половині 2021 року. Сьогодні нами узгоджені основні параметри тих проектів, які будуть отримувати кошти», — зазначив Ігор Гарбарук.

Будинки університетів, що увійшли до проекту, мають застарілі системи вентиляції, тепло- та енергозабезпечення. Це призводить до надмірних витрат і неефективного використання енергоресурсів.

Загальний бюджет проекту становить майже 160 млн євро. Це інвестиції в заходи з енергоефективності, що включають модернізацію (санацію) будівель, їх теплові та електричні системи.

Серед університетів першої фази проекту «Вища освіта України» — один наш представник, Сумський держуніверситет.

4 листопада
3 листопада