Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Тетяна Рябуха: Пілотні проекти з дуального навчання на Сумщині — це те, чим справді варто пишатися

Учора, 25 вересня, народна депутатка від «Слуги народу» Тетяна Рябуха разом із головою підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти ВР Ольгою Коваль оглянули навчальні заклади Сум, які активно впроваджують систему дуальної освіти. Про враження та результати візитів обраниця розповіла у Фейсбуці.

?Положення МОН про дуальну форму здобуття профосвіти набуло чинності лише у березні 2020. Але найпрогресивніші навчальні заклади Сум почали співпрацю з крупними компаніями, що дивляться в майбутнє і готові інвестувати в навчання кваліфікованих кадрів, набагато раніше.

?Ми вже маємо перші в Україні пілотні проекти з дуального навчання, і це те, чим справді варто пишатися!

?️Дуальна освіта передбачає, що водночас із теоретичною підготовкою учні та студенти отримують практичні навички роботи на сучасному обладнанні та у робочому процесі – спочатку в спеціально обладнаних модулях та лабораторіях навчального закладу, а потім – безпосередньо на підприємстві, яке допомагає готувати для себе фахівців. Це постійна практика в Європі, а в Україні вона існує поки що у вигляді пілотних проектів.

?️Ми оглянули повний спектр закладів фахової освіти: взяли участь в урочистому відкритті Центру дуальної освіти в машинобудівному коледжі СумДУ, ознайомилися з ходом робіт по створенню модулів для дуальної освіти у Сумському центрі ПТО (в обох закладах це спільні проекти з компанією «Технологія»), та з’ясували деталі виробничої підготовки студентів Сумського національного аграрного університету на базі закладу та компаній за різними напрямками.

?️А також взяли участь у дискусійній панелі на тему дуальної освіти як форми підготовки фахівців, що відбулася в СНАУ за участі адміністрації, викладачів та студентів закладу.

Абсолютно впевнена, що дуальній освіті в Україні – бути, це – економічна необхідність і шлях розвитку фахової освіти. В ній зацікавлені і роботодавці, і випускники, і держава??.

І надзвичайно приємно, що мої рідні Суми тут попереду!?», — написала Тетяна Рябуха.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада