Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Третина Сум ризикує залишитися без тепла

До початку опалювального сезону обмаль часу, а «Котельня північного промвузла» заборгувала мільйони перед АТ «Сумигаз». Це високий ризик для тисяч домогосподарств Сум не отримати тепло у квартирах вчасно.

«Ми звертаємось до керівництва котельні АТ «Сумське НВО» з проханням щодо необхідності вжити всі можливі заходи для вчасного початку подачі тепла до осель в Сумах. Зокрема, визначити джерела фінансування заборгованості за послугу розподілу природного газу», – зазначили в АТ «Сумигаз».

Наразі є всі підстави вважати, що опалювальний колапс минулого року може повторитися. Нині заборгованість «Котельні північного промвузла» перед АТ «Сумигаз» з нарахуваннями за вересень сягнула 9,1 млн. грн. ІІ це менш ніж за два тижні до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, що відповідно до Кодексу ГРМ та договірних засад між учасниками газового ринку, послугу розподілу та номінації на газ отримають лише ті підприємства, які або погасять до вересня заборгованості, або реструктуризують борг. Наразі у сумської котельні відсутні й перше, й друге.

Зі свого боку газовики Сумщини завершують підготовку мереж до найбільшого сезонного навантаження й готові до початку опалювального періоду. До цього часу керівництво АТ «Сумське НВО» не звертались до АТ «Сумигаз» щодо строків погашення заборгованості та порядку подачі тепла мешканцям міста. А ситуація, яка склалася з розрахунками за розподіл газу, викликає сумніви щодо своєчасного пуску газу до котельні у жовтні.

4 листопада
3 листопада