Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Три заступники керівника 5-ї лікарні отримують понад 100 тисяч гривень на місяць кожен

Триває супротив керівництва 5-ї міської лікарні щодо можливого об’єднання із лікарнею Святого Пантелеймона, колишньої райлікарні, які знаходяться поруч на одній території.  Незважаючи на логічність такої перспективи, що допомогла б зекономити кошти обох медичних закладів і покращити стан матеріально-технічної бази, саму ідею реорганізації навідріз відкидають і вже вдалися до підбурювання працівників виходити на мітинг. Хоча про закриття 5-ї лікарні взагалі не йдеться, її очільники ситуацію продовжують нагнітати і, схоже, не дарма, адже тоді вони можуть втратити свої посади, які приносять їм статки, що в рази перевищують доходи звичайних медиків!

Як стало відомо редакції “Сумьскі дебати”, заступники директора 5-ї лікарні щомісячно заробляють понад 100 тисяч гривень. Про ці кругленькі суми свідчить бухгалтерія медзакладу.

Було встановлено, що зарплати у таких необґрунтованих розмірах отримують окремі посадові особи, а саме заступник директора з економічних питань Лапоногова В.В., головний бухгалтер Горлач Ю.Л. та заступник головного бухгалтера Бабченко В.В. Для порівняння середні зарплати, які нараховуються у терапевтичному відділенні: лікар-терапевт отримує близько 15 тисяч гривень, а медсестра – 7 тисяч гривень.

Звичайно, що керівництво 5-ї лікарні думає не про її майбутнє, а про своє власне, а головне – не хоче ризикувати високими зарплатами, тому й вдається до маніпуляцій серед колективу, щоб не допустити об’єднання з лікарнею Святого Пантелеймона.

Нагадаємо, згідно офіційної декларації за 2020 рік 74-літній очільник 5-ї лікарні В’ячеслав Петренко отримав майже 905 тис. гривень, із яких 860 тис. гривень – у якості керівника установи та ще 170 тис гривень пенсії. Враховуючи, що йому пішов вже 75 рік, доцільність перебування на такій високій посаді – під великим питанням…

4 листопада
3 листопада