Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Тростянецький район можуть зробити центром величезної ОТГ

Мінрегіон розглядає три варіанти формування районного рівня громад на Сумщині.

Як розповів радник міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря, перший варіант – залишити як є, другий – залишити як є, але перенести центр у Тостянецький район і третій – формування Сумського району у межах міста Суми.
За його словами, влада не хоче перевантажувати райони, тож нині є питання щодо необхідності розділення Ромнів, а також по Лебедину з Охтиркою, де склалася специфічна ситуація.
«Місто знаходиться на крайньому півдні області.  Попереду –  Тростянець, де більше 20 тис населення, далі Суми як обласний центр і поряд Лебедин, який ментально зав’язаний саме на Сумах… Зрозуміло, чому Лебедин не бачить себе у Охтирському районі, який до речі, не є навіть логістичним центром… Можливо створення у Тростянці центру ОТГ стане компромісним рішенням…», – зазначив він.

Щодо конфліктної ситуації у Лебедині нагадаємо, що за новим проєктом адмінустрою, Лебедин приєднується до Охтирського району. Місцеві мешканці категорично проти цього, бо транспортне сполучення між Лебедином, Сумами і Охтиркою. Друга причина – їхній госпітальний округ це – Суми. Третя причина — 113 тисяч буде входити в Роменський район. Це населення, а потрібно – 150. Охтирський район, якщо він буде створений без Лебединського, це 125 тисяч.

Як повідомляли раніше,  3 червня Сумська ОДА погодила проєкт постанови Міністерства розвитку громад і територій України, за яким в області буде утворено 5 районів замість 18, що існує нині. Це – Конотопський, Шосткинський, Роменський, Сумський і Охтирський. Лебединщину віднесли до Охтирського району.

4 листопада
3 листопада