Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У авіакатастрофі на Харківщині загинув 20-річний курсант із Сумщини

Близько 20:45 25 вересня, виконуючи плановий політ, під час заходу на посадку біля траси поблизу Чугуєва впав літак зі складу навчальної авіабригади Харківського університету ім. Кожедуба. Внаслідок падіння літак загорівся, пожежу гасили кілька годин. Окрім семи членів екіпажу, в ньому перебували 20 курсантів. З 27 людей на борту вижив лише один.

Студентка з Миколаєва, яка в 2018 році разом із курсантами вступала до Університету Повітряних сил, була знайома з хлопцями.

“Вони всі були дуже доброзичливими. Взагалі порівнювати цивільний университет і курсантські роки – це несумісні речі. Я навчалася в свій час і в іншому навчальному закладі, зараз на військовій службі – це дійсно різні речі. Тут всі як одна сім’я, а курсанти – один за одного. Усі дійсно на багато років залишаються вірними друзями” , – розповіла вона.

За словами дівчини, у польоті не брав участь щонайменше один курсант, тому що вирішив піти з університету.

“Це була вся група. Можливо, кілька людей не було на польотах. Одного точно не було, бо вчора я його якраз зустріла – він відраховується. Вдень вчора я його зустріла і кажу: а що ти в цивільній формі одягу ходиш по університету? а він каже “я відраховуюсь”. І це той випадок, коли це врятувало життя людині. Зазвичай, 1-2 курс як правило, хто відчуває, що це його – відраховується”, – зазначила вона.

За офіційними даними університету, серед загиблих був і уродженець Сумщини Олександр Бойко. Курсанту на момент авіакатастрофи було 20 років.

Джерело: sumy.today

4 листопада
3 листопада