Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

У Байдена «плівки Деркача» назвали діркою від бублика

У штабі колишнього віце-президента США Джо Байдена назвали плівки, де він нібито розмовляє з п’ятим президентом України Петром Порошенком відредагованою «діркою від бублика».

Джерело: The Washington Post

Пряма мова речника Байдена Ендрю Бейтса: «Вони дуже відредагували запис, але це не більше, ніж дірка від бублика».

Деталі: У штабі Байдена вважають, що запис це – «продовження давньої російської спроби завдати шкоди колишньому віце-президенту США».

Крім того, команда кандидата у президенти США підозрює, що активну участь у поширенні аудіозаписів брали російські пропагандисти Russia Today.

Також у ЗМІ пов’язують нардепа Андрія Деркача з російською розвідкою, адже він навчався у школі КДБ у Москві, а його батько працював у радянських спецслужбах.

Що було раніше: 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У Порошенка «плівки» назвали спробою вплинути на ставлення США до України.

Читайте також: Кіно для Трампа. Навіщо Джуліані прилітав в Україну

Передісторія:

9 жовтня 2019 року народний депутат Андрій Деркач, ініціатор кримінальної справи про втручання у вибори США, оприлюднив документи, з яких випливає, що перший заступник директора НАБУ Гізо Углава кілька років надавав посольству США в Києві інформацію про хід резонсних справ, які стосувалися України і США.

Деркач заявив, що у нього є документи про вчинення тиску на тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна в рамках розслідування справи щодо компанії «Burisma». Нардеп сказав, що у Шокіна планували допитати членів правління «Burisma», зокрема сина колишнього віце-президента США Хантера Байдена.

4 листопада
3 листопада