25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Глухівському пологовому тепер можуть приймати вагітних з інфекційними хворобами

У Глухівському пологовому відділенні облаштували спеціальну палату.

  Нещодавно у Глухівському пологовому відділенні закінчили облаштування палати для інфекційних хворих. Зокрема, тут можуть приймати пологи в жінок, хворих на коронавірус, ВІЛ, туберкульоз та інші інфекції.
Кімната розташована на першому поверсі у приміщенні колишнього санпоста. До ремонту воно було в жахливому стані, тому довелося все робити буквально з нуля: штукатурили та фарбували стіни, поклали нову плитку, вставили вікно, поміняли радіатори. Бокс має окремий вихід на вулицю. Там є кімната, у якій чергуватиме медперсонал. А за скляними дверима – палата для породіллі та новонародженої дитини. Там же є душова кабіна, санвузол, бойлер, пеленальний столик, дитяче та доросле ліжко. За необхідності можуть підключити апарат ШВЛ, таких у пологовому три. Спеціально під медичне обладнання було вмонтовано додаткові розетки. Всього облаштування пішло більше 50 тис. грн. Ремонті роботи виконував ВЖРЕКП.
Нагадаємо, відділення довелося закрити на двотижневий карантин через хвору на коронавірус породіллю. Утім роботу вже давно відновили. До Глухівського пологового приїжджають народжувати жінки не тільки з міста та навколишніх сіл, але й Кролевця, Ямполя, Свеси, Путивля та інших районів. Наприклад, уже в червні з’явилися на світ 29 малят. Тут є всі умови для того, аби породіллі та немовлята комфортно себе почували.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада