Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Глухові чекають нової поставки вакцин

У Міністерстві охорони здоров’я занепокоїлися ситуацією щодо щеплень, адже через коронавірус кількість вакцинованих зменшилася на 20%.

Глухівчани теж турбуються про імунізацію своїх діток. Адже пропускати чергове щеплення, що припало на березень-травень, не хочеться, щоб не порушувати календар, але зайвий раз навідуватися до лікарні теж боязко. Зараз під кабінетом порожньо, то чому ж містян не кличуть на процедуру?

У Глухівському центрі первинної медико-санітарної допомоги запевнили, що проводили планову імунізацію навіть під час карантину. У кабінеті щеплення стверджують, що до них приходило, як і раніше, по 30-40 пацієнтів щодня.
Однак зараз цей процес дещо пригальмував, оскільки в медзакладі чекають на поставку нових препаратів.
– У нас термін придатності вакцин закінчується 1 червня, тому подали заявку, чекаємо надходжень з області. Після цього в повному обсязі продовжимо імунізацію. Щеплення можна і потрібно робити за попередньою домовленістю з лікарем для того, щоб уникнути контактування з потенційними хворими. У нас є окремий вхід та відділення, де вакцинуються здорові діти, тому хвилюватися нема причин, – прокоментувала завідувачка глухівського ЦПМСД Лариса Федоряко.

Водночас на період карантинних обмежень планове щеплення людей з ознаками ГРВІ не здійснюють до моменту одужання. Пацієнтів, що перебували на самоізоляції через Covid-19, і контактних осіб можна вакцинувати після її закінчення та лише у разі відсутності симптомів респіраторної інфекції.

Як зазначають фахівці, імунізувати людей, що мали лабораторно підтверджений випадок коронавірусу, після одужання дозволяється.

Неделя

4 листопада
3 листопада