Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

У Глухові мешканці одного з будинків сортують сміття

Мешканці будинку по вул. Ге­роїв Крут, 8 встановили біля звичайних сміттєвих контейнерів бак для пластикових та скляних пляшок. Жителі радо зустріли таку ініціативу. І вже за кілька днів бак наповнився пластиком. Приєдналися навіть мешканці сусідніх будинків. Голова ОСББ Дмитро Давиденко розповідає, що вирішили спробувати з малого, є ідея в подальшому встановити окремі контейнери в під’їздах ще й для паперу.
Допоміг організувати добру справу Олександр Мірошниченко, який уже кілька років збирає вторсировину, а за виручені кошти підтримує напівзруйновану пам’ятку – «Будинок Миклашевського». Контейнер замовили у зварювальника, обійшовся він близько 1,5 тис. грн. Для мешканців роздрукували навіть інструкцію, за якою пляшку потрібно кидати порожньою і перед цим звернути та закрити кришкою. Далі з цією сировиною вправлятиметься двірник. Вона повинна сортувати та упаковувати пляшки в мішок. Домовилися, що отримані кошти підуть на зарплатню працівниці.
– Ми не знаємо, чи окупиться нам ця ініціатива. Але згодні навіть дотувати її з будинкового бюджету, бо найголовніше – це привчити людей до необхідності сортувати сміття, виховувати екологічну відповідальність, – ділиться Д. Давиденко.
До речі, пластик становить близько 10 відсотків від загального обсягу відходів, які ми генеруємо. Для розщеплення пластмас потрібно від 500 до тисячі років.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада