Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Глухові споживачі води без лічильників платитимуть більше

Виконком Глухівської міської ради затвердив норми витрати води по всіх категоріях споживачів.

Відтепер деяким з них послуги водоканалу обходитимуться дорожче. Зокрема, мова йде про будинки і квартири, де досі не встановлені прилади обліку. Як прокоментувала економіст комунального виробничого управління водогінно-каналізаційного господарства Світлана Солоха, уточнені нормативи витрат води привели у відповідність до вимог ДБН. До цього у Глухові послуговувались нормами 1985 року.

“Збільшились норми далеко не для всіх споживачів. Зросте плата в тих, хто має газові водонагрівачі, бо за кожну людину буде нараховуватись 210 літрів за добу. У перерахунку на кубометри це означає наступне: обраховувалось щомісяця 5,7 м3, а стане 6,3. Але у тих, хто користувався тільки вуличною колонкою чи колонкою у дворі, хто мав водопровід, міську каналізацію і підведений газ, але помешкання не обладнане колонкою, показник у платіжці не зміниться. За нашими підрахунками, трохи більше доведеться платити приблизно 1500 споживачам. Наприклад, приватний будинок без централізованої каналізації, але з газовою колонкою віддаватиме більше на 6,82 грн за кожну людину щомісяця, а квартира з каналізацією – на 22,3 грн”, – пояснила економіст.

Усього у Глухові з 11 тисяч особистих рахунків 4 тисячі не мають лічильників. Термін обов’язкового встановлення приладу обліку був подовжений до серпня цього року, але роботи у зв’язку з карантином загальмувались. Чи змінить держава знову строки – побачимо.

Оксана Коваленко, НЕДЕЛЯ

4 листопада
3 листопада