Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

У Глухові та районі готується до відкриття проєкт «єМалятко»

Державна новація надасть можливість українським родинам за вибором на трьох локаціях – пологовому будинку, ЦНАПі, ВДРАЦС отримати одразу 10 послуг держави, пов’язаних із народженням дитини.

Проєкт «єМалятко» значно спрощує реєстрацію народження дитини, визначення походження дитини, реєстрацію місця проживання, внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, призначення державної допомоги при народженні дитини, видачу посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, визначення належності до громадянства України, внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру. Передбачено зменшення кількості документів, що вимагаються – з 37 до 1.

Як повідомила на апаратній нараді начальник ЦНАПу Глухівської міськради Лариса Цог, для реєстрації необхідно мінімум документів: оригінал паспортів обох з батьків та оригінал медичного посвідчення про народження, що видається у пологовому будинку. Послуга «єМалятко» надаватиметься безкоштовно. Однак за реєстрацію місця проживання доведеться сплатити адмінзбір. Нова електронна послуга – добровільна, система не передбачає ліквідацію традиційних інстанцій.

У міському ЦНАПі вже визначені адміністратори, які будуть займатись впровадженням проєкту. Вони проходять навчання, після проведення тестування їм нададуть доступ до порталу «Дія».

nedelya.info

4 листопада
3 листопада