Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Глухові жінка ледь не залишилась без ока на своєму городі

Осінньо-польові роботи іноді можуть призвести до таких травм, коли вигідніше купити овочів на зиму, ніж поправити власне здоров’я … Наприклад, днями жителька Глухова, озброївшись лопатою, вирушила на город викопувати часник, але, тільки встромивши знаряддя в землю, натрапила оком на гостру суху рослину.

Пронизливий біль в очному яблуці, світлобоязнь (неможливо було відкрити очей), і пелена — все це трапилося буквально за секунду, пише shans.com.ua.

Глухівчанка спочатку вирішила, що в око потрапила частина сухостою, і чужорідне тіло вийде саме зі сльозами, які мимоволі котилися, не припиняючись. Однак сльозоточивість не полегшила стан, а за ніч, до ранку, око взагалі запливло, опухло, і боліла навіть черепна коробка. Не відкривалися вже обидва ока, тому як чутливість до світла сильно загострилася, перетворюючи на справжні тортури знаходження навіть в неосвітленій кімнаті або на вулиці, не кажучи вже про включену лампочку або  екран телефону. Від дикого болю глухівчанку рятували лише сонцезахисні окуляри і з заклеєним з внутрішньої сторони склом.

До лікарні дісталася з поводирем (батьком), однак з’ясувалося, що в Глухівській медустанові окуліста немає,  він буде лише в п’ятницю, тобто через три дні. Огляд провела старша медсестра, діагностувала травму і призначила лікування. Благо, медик виявилася хорошим фахівцем, і те, що вона прописала, дійсно допомогло. Мазі, краплі, примочки і фіксована пов’язка на око зробили свою справу, і до призначеного часу, тобто до п’ятничного ранку, постраждалій допомога лікаря вже була ні до чого.

Чи викопала героїня статті часник? Ні, до городніх робіт вона більше не повернулася, а пряність купила на ринку, виручивши одну з бабусь, у яких справлятися з інвентарем виходить куди краще.

4 листопада
3 листопада