Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У комунальних лікарнях на Охтирщині помітили незаконну агітацію

Сьогодні, 22 жовтня, у Фейсбуці оприлюднили фото карт соціальної допомоги від «Нашого краю», які медикам Охтирщини вручили у рамках соціальної програми «Наш край!» благодійного фонду Андрія Деркача. Що цікаво, назва цієї програми ідентична назві цієї партії, від якої команда Деркача балотується на місцевих виборах. Журналісти передали інформацію громадській мережі «Опора», яка повідомила, що перевіряє її.

«Як мінімум, якщо підтвердиться факт розповсюдження агітаційної газети в медзакладі, то це порушення виборчого законодавства стосовно заборони агітації у комунальних закладах. Про це страхування ми вже писали, таке «страхування» має ознаки непрямого підкупу. Напередодні виборчого процесу НАЗК надало відповідне роз’яснення про те, що благодійна допомога в період виборчого процесу не повинна надаватись від імені політичної партії або будь-яким чином пов’язуватись із її діяльністю.

Ознаки непрямого підкупу можуть бути, зокрема з боку осіб, які роздають ці соціальні картки та надають послуги зі страхування, на користь кандидата в депутати Сумської обласної ради Андрія Деркача, від імені благодійного фонду якого здійснюють цю програму страхування. Також співзвучною до назви суб’єкта виборчого процесу, організації партії, список якої в обласну раду очолює Андрій Деркач, є назва соціальної програми, в рамках якої, як зазначається у буклеті, проводиться таке страхування. Окрім цього, якщо мали місце тиск або інший вплив на підлеглих щодо підписування цих заяв на страхування, тут можуть бути наявні ознаки використання адміністративного ресурсу», — повідомили в «ОПОРІ».

4 листопада
3 листопада