25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Конотопі відкрилась виставка всесвітньовідомого скульптора

З 12 жовтня у великій виставковій залі Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського відкрилася виставка всесвітньовідомого київського скульптора Олексія Леонова «За покликом серця».
Виставка приурочена до 14 жовтня – Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці. Символічно, що однією із представлених на виставці скульптур є покровителька українського козацтва – Покрова Пресвятої Богородиці, яку вважають символом захисту, заступництва і втіхи, молитви про спасіння світу від бід і страждань.
За словами автора виставки Олексія Леонова концепція його творчості «… об’єднання людей на фундаменті вічних цінностей, вищих прагнень людського духу… Краса є нічим незнищенною основою життя в усіх світах. Моя творчість – це вираження прагнення до краси».
Художник віддає перевагу техніці шамоту, яка дозволяє зберегти всі особливості авторського ліплення та зближує її з технікою олійного живопису, при якому твір від задуму до завершення створюється самим автором. Стани осяяння, молитви, прагнення до духовного прозріння домінують у образах майстра.
Понад 150 персональних виставок відомого автора відбулися упродовж 2005 – 2019 років. Географія його робіт вражає: Україна, Білорусія, Росія, майже всі країни Європи, США, Канада, Південна Америка, Киргизія, Узбекистан, Китай, Монголія, Японія. Роботи Олексія Леонова знаходяться більш ніж у 55 містах світу, зокрема у: Чикаго, Нью-Йорку, Вашингтоні, Страсбурзі, Ле Бурже, Кельні, Берліні, Копенгагені, Іракліоні, Празі, Варні, Куала-Лумпурі, Монтевідео, Мумбаї, Калькутті, Пекіні, Астані, Улан-Баторі та ін.
Всього на виставці «За покликом серця» до Вашої уваги представлені 40 скульптур та 40 фоторобіт.
4 листопада
3 листопада