Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Кролевці збудують сучасний стадіон за 6 млн гривень

Аналіз спроможності освітньої мережі та будівництво нового стадіону — такі питання обговорювалися під час онлайн-консультації експертів Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» з фахівцями Кролевецької ОТГ

Експерти спільно з начальницею управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Кролевецької ОТГ Наталією ДІБРОВОЮ зробили аналіз спроможності освітньої мережі в цій громаді. Говорили про організацію діяльності малокомплектних шкіл, формування закладів культури в умовах об’єднаної територіальної громади.

«Вартість утримання одного учня в школах громади коливається від 18 до 66 тис. гривень на одного учня в рік. Щодо наповнюваності класів – тут показник в громаді коливається від 24 учнів на один клас до 4 учнів. При цьому, середній показник, врахований при розрахунку обсягу освітньої субвенції, у Кролевецькій ОТГ становить 19 учнів на один клас,» – зазначила радник із питань управління муніципальними фінансами Ірина АЛЄЄВА.

За словами заступника голови Кролевецької ОТГ В’ячеслава ЖОВТІ, питання освіти є одним з пріоритетних в житті громади. Кролевецька ОТГ має на своєму балансі 6 міських та 2 сільських ЗОШ, один зі загаданих закладів – Кролевецький ліцей №3 – є опорним.

Також у сфері освіти, громада опікується спортшколою, школою мистецтв, футбольним клубом та Центром позашкільної роботи. Відвідування останнього є безкоштовним для дітей та здійснюється за рахунок коштів громади.

«Минулоріч побудовано стейт-парк та волейбольний майданчик. У планах – будівництво сучасного стадіону на території Кролевецької спеціалізованої школи №1 з футбольним полем, трибунами та зоною для вор-кауту. Проєкт буде реалізований за рахунок державних коштів в рамках програми «Велике Будівництво» на суму понад 6 млн. гривень», – зазначив В’ячеслав ЖОВТЯ.

Як підкреслила Наталія Діброва, громада працює над покращенням умов навчання для маленьких кролевчан. Окрім закупівлі мультимедійного обладнання для всіх ЗОШ, Кролевецька ОТГ опікується й питанням енергозбереження. Вже замінені всі вікна в одному з ДНЗ, наразі заміна вікон в процесі ще в 5-ти ДНЗ. Також замінено й котли у двох сільських школах.

«Наша команда спільно з ОТГ Сумщини аналізує статистичні дані, демографію, наявні ресурси, кадрове забезпечення та використання приміщень закладів загальної середньої освіти на їх територіях. Ми вивчаємо та розглядаємо співвідношення витрат на освіту, а також вартість утримання однієї дитини та одного класу в навчальному закладі. Такий аналіз допоможе громадам більш досконало вивчити питання галузі освіти на своїй території та у подальшому розвивати її», – впевнена керівник Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Марина ЛОБОВА.

4 листопада
3 листопада