Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Недригайлові знайшли низку порушень у магазинах, де продаються продукти харчування

Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області спільно з Недригайлівським районним управлінням здійснено позапланові заходи державного нагляду (контролю) на території Недригайлівського району.

Під час інспектування було виявлено ряд порушень: у магазині «Свіже м’ясо», який розташований за адресою: вул. Незалежності, 5, смт. Недригайлів Сумська область реалізувалися харчові продукти тваринного походження, а саме м’ясо свиняче охолоджене та гарячого копчення, сало свіже та гарячого копчення, ковбаси домашні сирі та гарячого копчення, фасовані м’ясні напівфабрикати (пельмені, фрикадельки, котлети, голубці та інше), які взагалі не мали ніякого маркування.

Також були виявлені порушення гігієнічних вимог: поверхні обладнання холодильної камери – вітрини, які контактують з харчовими продуктами брудні. Записи щоб підтверджували проведення миття та дезінфекцію обладнання відсутні. Не ведеться контроль температури у морозильних камерах. Стан цих камер незадовільний.

Рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було здійснено позаплановий відбір зразків харчових продуктів для дослідження на показники безпечності. Згідно результатів дослідження в Сумській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби у зразках сала свинячого сирого та гарячого копчення було виявлено наявність БГКП (коліформи) та перевищення вмісту КМАФАнМ.

У магазині «Крамничка», який розташований за адресою: вул. Незалежності, 10/1, смт. Недригайлів Сумська область було виявлено реалізацію харчових продуктів тваринного походження, а саме сало свіже та фарш свинячий фасований в поліетиленових пакетах, на яких відсутнє будь-яке маркування.

У магазині, який розташований вул. Незалежності, 11, смт. Недригайлів, Сумська область було виявлено порушення гігієнічних вимог, а саме поверхні обладнання холодильної камери-вітрини, які безпосередньо контактують з харчовими продуктами (м’ясом свинини охолодженим, салом охолодженим) брудні, зберігаються з порушенням температурного режиму, продукція не маркована, на момент перевірки була відсутня обов’язкова інформація для нефасованих харчових продуктів. В приміщенні магазину розташовано окремий незареєстрований міні-цех, де здійснюється розрубка та розрізання туш свиней на товарні шматки та виготовлення фаршу за проханням покупців.

Рішеннями головного державного ветеринарного інспектора Сумської області харчові продукти, які не відповідають вимогам законодавства було вилучено.

Інспекторами складено приписи щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) та протоколи про порушення Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”. Головним державним ветеринарним інспектором Сумської області було винесено постанови про накладення штрафу на загальну суму 28338 грн.

Шановні споживачі, бережіть себе і своїх близьких, купуючи харчові продукти, звертайте особливу увагу на умови в яких виготовлена дана продукція, на маркування товару, місце його виробництва та якість упаковки. Маєте повне право поцікавитись у оператора ринку про всю необхідну інформацію.

Джерело: odindoma.sumy.ua

4 листопада
3 листопада