Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

У Попівці проблему з неприємним смородом хочуть вирішити за допомогою мікроводоростей

Для біологічної очистки бардових ям Попівського спиртзаводу використали хлорелу.

На виконання рішення позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо екологічної ситуації що склалася навколо ДП «Попівський експериментальний завод» 1 липня для біологічної очистки бардових ям заводу була використана хлорела, яка застосовується для очистки стічних вод, прокладений новий трубопровід до іншої карти.

Це дасть можливість зменшити температуру в діючій ямі, тим самим зменшиться неприємний запах.

Наразі спільні зусилля керівництва заводу та районної влади спрямовані на локалізацію джерел розповсюдження запаху, разом з науковцями триває пошук ефективного вирішення проблеми.

Довідково: хлорела — рід мікроскопічних одноклітинних зелених водоростей, має вигляд мікроскопічної нерухомої кульки від 2 до 10 мкм у діаметрі. Мікроводорості – це альтернатива для очищення стічних вод, оскільки вони забезпечують третинне біоочищення в поєднанні з виробництвом потенційно цінної біомаси. Культури мікроводоростей пропонують елегантне рішення для третинного очищення та останнього етапу доочистки стічних вод, завдяки здатності мікроводоростей використовувати неорганічний азот і фосфор для їх зростання.

Джерело: konotop.in.ua

4 листопада
3 листопада