Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У рамках форуму «Велике будівництво. Дороги» на Сумщині підписали знаковий меморандум

Меморандум про співпрацю підписали голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ та директор ДП «Державний науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» Артем БЕЗУГЛИЙ.

Згідно з Меморандумом, сторони сприяють розширенню взаємної співпраці, налагодженню дієвого співробітництва в питаннях забезпечення реалізації державної політики у сфері управління автомобільними дорогами загального користування Сумської області.

«Ми долучатимемо ДерждорНДІ до планування виконання робіт, в тому числі й на місцевих дорогах, – зазначив Дмитро Живицький. – Необхідно, щоб у нас виконання робіт на дорогах місцевого значення було заплановане, затверджене. Щоб ми не розривали дорожній фонд, а забезпечували покрокове перспективне планування на кілька років».

За словами голови облдержадміністрації, вже в цьому році Сумська область очікує додатково не менше 200 млн грн на ремонт місцевих доріг.

«Це досить серйозний ресурс спрямований в рамках програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» для Сумщини», – наголосив Дмитро Живицький.

Директор ДП «Державний науково-дослідний інститут імені М. П. Шульгіна» Артем Безуглий, у свою чергу, говорячи про наукове супроводження проектів будівництва доріг та інфраструктури, наголосив, що ДерждорНДІ готовий підставити своє плече Сумській облдержадміністрації і поділитися зі своїми партнерами напрацюваннями, в тому числі, й щодо нормативної бази дорожнього будівництва.

Нагадаємо, у 2021 році Сумський національний аграрний університет, на потребу ринку праці, розпочав підготовку фахівців за освітньою програмою «Будівництво автомобільних доріг та транспортної інфраструктури» для забезпечення потреби у кваліфікованих кадрах галузі дорожнього будівництва та сприяння реалізації Державної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Досягнення поставленої мети стало можливим завдяки співпраці університету, влади Сумського області, безпосередньої участі дорожньо-будівельного бізнесу та підтримки провідних машинобудівних компаній. Зокрема одним із партнерів СНАУ стала компанія «АМК РЕМ-БУД».

4 листопада
3 листопада