25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Регіональному офісі водних ресурсів повідомили, як проходитиме реконструкція ямпільської дамби

Щоб якнайшвидше провести ремонт шлюзу №6 на річці Івотка його планують розпочати коштом Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, а будівельні матеріали придбати за кошти Ямпільського районного бюджету. Державне фінансування, яке надійде пізніше, спрямують на завершення робіт.

Про це повідомила заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області Олена Вакарчук

«Враховуючи особисту відповідальність губернатора області перед мешканцями селища Ямпіль з питань технічного переоснащення гідроспоруди на р. Івотка, посилений контроль з боку депутата Сумської обласної ради, депутата Ямпільської районної ради, Ямпільської РДА, Ямпільської районної ради, поважаючи побажання місцевих органів щодо можливості передбачення субвенції з місцевого бюджету та співфінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для проведення ремонтних робіт шлюзу-регулятора № 6 на р. Івотка Ямпільського району, Регіональний офіс водних ресурсів, у якого дана споруда знаходиться в оперативному управлінні, вважає за необхідним проінформувати всі зацікавлені сторони про здійснені кроки та можливі варіанти отримання фінансування для проведення запланованих робіт.

Необхідність технічного переоснащення шлюзу не викликає сумніву. Але за останні три роки різко зменшуються капітальні видатки галузі, тому фінансування даного заходу в 2019 році за рахунок державного бюджету (1,5 млн. грн. – попередня кошторисна вартість ремонтних робіт) не отримало підтримки в Державному агентстві водних ресурсів України.

Звернення губернатора Сумської області у липні 2020 року до Державного агентства з пропозицією передбачення капітального ремонту гідроспоруди за рахунок трьох джерел фінансування (державний бюджет, обласний фонд ОНПС та місцевий бюджет) враховано і даний об’єкт увійшов до переліку природоохоронних заходів Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, яка знаходиться на погоджені в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. Вказаний об’єкт буде профінансований після виконання фінансових зобов’язань Міністерства та Держводагентства перед західними областями України, що постраждали від інтенсивного літнього паводку. Отримання капітальних видатків на виконання природоохоронних заходів достатньо тривала у часі процедура, яка охоплює розширене коло джерел фінансування та відповідне погодження. На сьогоднішній час фінансова діяльність Агентства тимчасово призупинена у зв’язку з реорганізацією Міністерства захисту довкілля, внесення змін до Бюджетних паспортів та заміною кодів Програм. За інформацією Держводагентства такий стан може тривати до трьох тижнів. Також Регіональний офіс та його структурні підрозділи знаходяться у стадії реорганізації, що теж впливає на строки виконання запланованих робіт. Відтермінуванню строків початку ремонтних робіт також може перешкодити відсутність своєчасного проведення засідання сесії Сумської обласної ради, яка приймає рішення щодо використання коштів з обласного фонду ОНПС.

З метою збереження часу, враховуючи умови неможливості проведення запланованих ремонтних робіт на шлюзу у зимовий період року Регіональний офіс водних ресурсів відгукнувся на пропозицію Ямпільської РДА, Ямпільської районної ради, щодо можливості отримання субвенції з місцевого бюджету для придбання будівельних матеріалів, які будуть закуплені через систему Prozoro та використані для проведення поточного ремонту споруди. Всі інші витрати офіс проводить за свої поточні видатки. З даною пропозицією Регіональний офіс вже попередньо у червні 2020 року звертався до місцевої влади, депутатів Ямпільського району, але на той час згода не була досягнута. Сьогодні на запит Ямпільської районної ради Офіс направив два листи з інформацією щодо складових фінансування по капітальному ремонту, визначення замовника робіт та можливості надання субвенції від місцевого бюджету для придбання будівельних матеріалів на проведення поточного ремонту.

Також на звернення Держводагентства щодо можливого додаткового передбачення поточних видатків у другому півріччі 2020 року Регіональним офісом водних ресурсів терміново підготовлені та направлені конкретні пропозиції, до яких увійшов шлюз-регулятор № 6 па р. Івотка Ямпільського району. При отриманні коштів з державного бюджету на проведення ремонтних робіт гідроспоруди, вони в повному обсязі будуть долучені до фінансування заходу», – зазначається у листі за підписом Олени Вакарчук.

 

Джерело: yampil.info

4 листопада
3 листопада