Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Ромнах стартували тренувальні збори кінологів-надзвичайників

Сьогодні у Кінологічному центрі ДСНС України (м. Ромни Сумської обл.) розпочалися навчально — тренувальні збори кінологічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Протягом тижня з 1 по 5 жовтня кінологи-надзвичайники разом зі своїми чотирилапими підопічними (пошуково — рятувальними та мінно — розшуковими) будуть проходити теоретичний та практичний курс навчання, який по суті стане підготовкою до щорічної атестації (сертифікації).

Власне атестація — допуск до виконання завдань за призначенням — відбудеться 6-8 жовтня, і буде в себе включати основні етапи підготовки службових собак, зокрема пошук постраждалих під техногенним завалом, пошук людини у природному середовищі, пошук людини по сліду, пошук вибухонебезпечних предметів на навчальних стендах та автотранспорті, а також головна дисципліна для кінологів всіх відомств – слухняність та спритність.

Суддівську бригаду для проведення атестації сформовано з найбільш кваліфікованих та досвідчених фахівців Служби.

Всього для участі у заходах залучається 40 чоловік особового складу ДСНС України з Вінницької, Запорізької, Івано — Франківської, Кіровоградської, Луганської, Хмельницької, Чернігівської областей, а також з 2-го та 3-го Спеціальних центрів швидкого реагування, Навчального центру ОРС ЦЗ та Міжрегіонального центру швидкого реагування.

4 листопада
3 листопада