Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Шостці аферисти-псевдолікарі виманюють гроші у літніх людей

Саме в таку пастку потрапила старенька жителька Шостки. Вона повірила телефонним співрозмовникам і віддала «посильному» понад 20 000 гривень на нібито термінову операцію племіннику.

Пізно вночі на стаціонарний телефон 83-річної жительки Шостки зателефонував невідомий. Співрозмовник, назвавшись племінником літньої жінки, благав про допомогу. Він нібито потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і перебуває у лікарні. Потім слухавку взяв інший чоловік, який представився лікарем. Новий співрозмовник підтвердив слова попереднього і запевнив пенсіонерку, що її родич і справді потребує термінової операції, що коштує 50 000 гривень.
Схвильована жінка відповіла, що у неї є лише 20 000 гривень, на що той погодився. За телефонною домовленістю старенька передала гроші посильному, який буквально за декілька хвилин прийшов до неї додому.
Вранці пенсіонерка зателефонувала родичам, і лише тоді зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.
У розмові з правоохоронцями потерпіла розповіла, що добре знала про такі шахрайські схеми, але повірила.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, у рамках якого ведуться пошуки зловмисників.
Поліцейські знову просять громадян не довіряти інформації отриманої від незнайомих телефонних співрозмовників, ким би вони не називались. У випадку, коли просять гроші під різними терміновими приводами, найперше, що потрібно зробити – перервати розмову і покласти слухавку. Друге – зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду чи її найближчим родичам, і з’ясувати правдивість наданої інформації. Якщо не виходить зв’язатися, не переказуйте, не пересилайте і не передавайте свої гроші незнайомцям, за жодних обставин.

Відділ комунікації поліції Сумської області

4 листопада
3 листопада