Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Шостці борються з паліями сухої рослинності

Правоохоронці разом із активістами організували у Шостці рейди: шукають паліїв сухої рослинності.

На особливо непоступливих громадян, дільничному доводиться складати адмінпротоколи. Вирушили на одне з патрулювань і журналісти.

Не встигли ми під’їхати до приватного сектору, як помітили, що біля огорожі старого кладовища, що в Садовому мікрорайоні, один чолов’яга спалює сміття і готується підкинути у багаття автомобільну шину. Поява поліціянта та активіста його не збентежила, а відтак визнавати свою провину палій відмовився. Так само, як і адекватно пояснити, чому він порушує закон.

Об’їхавши чи не 15 вулиць у Садовому мікрорайоні, жодного вогнища більше не помітили. Але коли вже поверталися з патрулювання, побачили густий смог, який створювали багаття, розпалені одразу на декількох подвір’ях.

Одна з палійок, пані Людмила, які живе на вулиці Рідній, зізналася, що не знала про закон, який забороняє спалювати суху рослинність.

«А куди ж мені дівати сміття? На нашій вулиці контейнерних майданчиків немає – ось і доводиться спалювати бадилля прямо на городі», – сказала вона.

Жінки, які попалися, як то кажуть, на гарячому, свою провину визнавали – просили вибачення і на очах у офіцера поліції та активіста Віктора Громила гасили багаття.

Окрім попереджень, дільничний Максим Сидорченко вручав порушникам спеціальні листівки з інформацією про шкоду спалювання сухої рослинності та про покарання, яке несе за собою така дія.

До речі, опале листя можна використати як компост, і деякі з містян саме так і роблять. А ще активісти домовилися з місцевим підприємцем щодо організації регулярного вивозу сміття з приватного сектору.

За словами дільничного офіцера, якщо людина визнає свою провину, гасить вогонь і у подальшому зобов’язується не порушувати закон, їй виносять попередження. А ось на агресивних паліїв складають адміністративний протокол, який тягне за собою штрафні санкції.

«Потім ми направляємо даний адміністративний протокол на розгляд адміністративної комісії, яка виносить рішення про накладення штрафу, розмір якого складає від 240 грн. до 1700 грн.», – підкреслює правоохоронець.

Такі рейди планують продовжити до листопада, а а наступному році розпочати навесні.

Джерело: shostkanews.city

4 листопада
3 листопада