Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Шостці за порушення покарали продавців місцевого ринку

Дев’ять адміністративних протоколів склали співробітники поліції на продавців харчових та промислових товарів. Серед порушень – відсутність «медичних книжок» у торгівців та відповідних документів на реалізуємий товар, порушення правил благоустрою міста реалізаторами, зберігання самогону на торгових місцях.

Під час комплексного профілактичного відпрацювання ринку у поле зору правоохоронців одразу потрапили продавці фруктів та овочів, які реалізовували свій товар у невстановленому місці, поблизу жвавої дороги. Щодо останніх поліцейські та влада міста неодноразово отримувала нарікання від небайдужих громадян. Проте вищезазначені торгівці, не зважаючи на чисельні притягнення їх до адміністративної відповідальності, далі порушують закон. На них в черговий раз були складені адміністративні протоколи за ознаками ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

Порушили норми цієї статті і продавці промислових товарів, які розмістили свої торгові ятки у невстановлених для цього місцях. Їх також притягли до адміністративної відповідальності.

На території самого ринку правоохоронці теж виявили торгівців-правопорушників: у деяких були відсутні особисті «санітарні книжки», відповідні документи на продовольчий товар, деякі зберігали на своїх робочих місцях самогон. Всі вони притягнуті до адміністративної відповідальності – за ст. 159 «Порушення правил торгівлі на ринках» та ст. 176 «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення» КУпАП відповідно.

Крім зазначеного, стражі правопорядку перевірили дотримання продавцями норм карантинного законодавства. Порушників у цій сфері виявлено не було.

Відділ комунікації поліції Сумської області

4 листопада
3 листопада