12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

У СНАУ організували екологічний велоквест

Кліматичні зміни – це давно вже не щось далеке та невідоме. Сьогодні ці зміни стосуються кожного, а їхні негативні наслідки відчуваються у всіх країнах світу, в тому числі і в Україні. Аби познайомити молодь з наслідками кліматичних змін та можливостями протидіяти їм, Сумський національний аграрний університет 23 вересня організував велозабіг “Ride together to fight climate change”.

Захід відбувся у форматі велоквесту. Близько 50 учасників у трьох командах на велосипедах проїхалися за визначеним маршрутом по мальовничим локаціям Сум. На певних точках їх чекали волонтери із завданнями, присвяченими екології та кліматичним змінам. Команди, які швидше за інших виконали завдання та дісталися фінішу отримали цінні подарунки від СНАУ.

Цей велопробіг став першим заходом в рамках масштабного проекту Jean Monnet Chair «Європейське кліматичне лідерство». Проєкт має на меті популяризацію досвіду Євросоюзу з протидії змінам клімату.

«Здається, проблема глобального потепління не зникне, якщо кілька свідомих особистостей пересядуть на велосипед. Однак багато експертів погоджуються, що такі рішення є важливими – вони впливають на поведінку наших знайомих, змушуючи їх також рано чи пізно змінювати свій спосіб життя на більш екологічний. Дослідження 2017 року оцінило ефективність 148 заходів, які може здійснити кожна окрема людина щодня. На першому місці виявилася відмова від поїздок автомобілем. У промислово розвинених країнах, приміром, ЄС, відмова від поїздок автомобілем скорочує викиди CO2 в атмосферу на 2,5 тонни – близько чверті від середньорічного показника на людину», – пояснює координатора проекту Олена Мельник.

В подальшому на учасників проекту чекає ряд зустрічей, лекцій та тренінгів на екологічну тематику.

4 листопада
3 листопада