17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня
24 серпня
22 серпня

У Сумах адміністрація Дрозденка віддала 270 комунальних метрів наближеній ГОшці за одну гривню на 20 років

У Сумах розгорівся скандал навколо рішення Сумської міської військової адміністрації (СМВА) про передачу двох комунальних приміщень загальною площею 274 квадратних метри громадській організації “Рада волонтерів Сумської територіальної громади”. За словами депутата Сумської міської ради та голови бюджетної комісії Вадима Акпєрова, приміщення передали на 20 років за символічну плату — одну гривню.

Про це Акпєров повідомив на своїй сторінці у Facebook, викликавши широкий резонанс серед мешканців міста. Депутат висловив обурення діями міської адміністрації та зазначив, що рішення приймалося без торгів і аукціонів.

Дивні метаморфози у Сумській МВА

“Друзі, дивні метаморфози відбуваються у Сумській міській військовій адміністрації. Я не пам’ятаю за всю історію м. Суми таких рішень. У той час, коли наш комунальний центр учасників бойових дій (УБД) потребує розширення для надання допомоги хлопцям і під нього вільних площ немає, Сумська МВА видає наказ про передачу двох приміщень загальною площею 274 кв.м громадській організації”, — написав Акпєров.

Сумнівна адреса та зв’язки з радниками

За словами депутата, Громадська організація “Рада волонтерів Сумської територіальної громади” отримала приміщення на підставі наказу начальника СМВА Олексія Дрозденка. При цьому, організація має стосунок до одного з радників Дрозденка.

“Найцікавіше, що ці два приміщення віддають ГО на 20 років за 1 гривню! І все це без будь-яких торгів та аукціонів! А ще, за дивним збігом обставин, адреса ГО співпадає з адресою приміщення, яке вони просять”, — додав депутат. (по суті, виходить, що наближені до Дрозденка активісти зайнялися приміщення, ще до офіційної передачі – тобто по факту незаконно!).

Заклик до правоохоронців

Звичайні сумчани в шоці від таких дій влади і запитують: Чи не час правоохоронним органам звернути увагу на подібні рішення міської військової адміністрації. Адже передача комунальних приміщень на таких умовах викликає багато питань, особливо на фоні нестачі приміщень для реальних потреб громади та ветеранів.

4 листопада
3 листопада