Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах — аварія на каналізаційному колекторі (фото)

У Сумах майже 50% мереж водовідведення вже відпрацювали свій термін. Під дією активних речовин, які виділяються під час транспортування стічних вод, поступово руйнується верхня частина каналізаційних труб, утворюється обвал ґрунту і водовідведення певної території стає неможливим. Про це повідомляє КП «МІськводоканал».

Так нещодавно диспетчерською службою підприємства зафіксовано аварійну ситуацію на каналізаційному самопливному колекторі діаметром 500 мм по вулиці Польова. Збудований у 1985 році колектор приймає та транспортує стічні води, що надходять від будинків вулиць СКД, Римського-Корсакова, Охтирської, Польової, Нижньо-Сироватської, Паркової, Марка Вовчка, Богуна, Олега Балацького та прилеглих до них вулиць району Хіммістечка. У ході технічного обстеження встановлено повне руйнування верхньої частини труби і часткове руйнування залізобетонних елементів каналізаційних колодязів, про що також свідчить просідання верхнього шару ґрунту в місцях пролягання каналізаційної мережі.

Працівниками каналізаційного господарства КП «Міськводоканал» виконуються роботи з прочищення труби та підготовки ділянки до санації. Також організована цілодобова перекачка стічних вод, що дозволяє не відключати воду мешканцям.

Реконструкція самопливної каналізації виконуватиметься на глибині близько 6 метрів та здійснюватиметься шляхом протягування у старий залізобетонний колектор сучасної пластикової труби. Усього заплановано відремонтувати 50 метрів аварійної ділянки.

Між тим, роботи мають лише оперативний, тимчасовий характер і не вирішують проблему в цілому, адже знаходиться в аварійному стані та потребує термінових заходів з капітального ремонту каналізаційна ділянка від вулиці Охтирська до вулиці СКД (довжиною близько 1103 метри). “Через скрутний фінансовий стан водоканал звернувся до міської влади з проханням розглянути можливість виділення коштів на виконання необхідних робіт із забезпечення сталого функціонування каналізаційної мережі, яка здійснює водовідведення більшої половини будинків Хіммістечка”,- прокоментував головний інженер Йосип Тисівський.

Водоканал просить сумчан бути уважними та дотримуватись заходів безпеки при виявленні ділянок провалу чи просідання дорожнього покриття, не наближатися до них, та повідомляти диспетчерську службу підприємства за номерами: (0542)700168, (050)4078110, (067)5482112.

4 листопада
3 листопада