Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах хочуть розпочати масове тестування населення на COVID-19

На сесії Сумської міськради сьогодні, 21 жовтня, депутати проголосували за рішення «Про вжиття невідкладних заходів під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської територіальної громади на гостру респіраторну хворобу COVID-19, викликаної коронавірусів SARS-Cov-2», пише shans.com.ua.

Цим рішенням депутати доручили міськвідділу охорони здоров’я терміново організувати масове тестування населення на COVID-19, для чого закупити за бюджетні кошти ще 8 імуноферментних аналізаторів і 3 нових ПЛР-лабораторії. У першу чергу повинно бути проведено тестування осіб, які перебувають в зоні високого ризику зараження (медпрацівники, провізори, вчителі, продавці супермаркетів, працівники АЗС і т. ін.), а також організований вільний доступ до тестування всім бажаючим.

Крім того, міський відділ охорони здоров’я має опрацювати питання збільшення кількості ліжко-місць для лікування хворих коронавирусною інфекцією в медустановах на території Сумської міської ТГ. А також – терміново, до 26 жовтня, провести розрахунки і внести на розгляд міськради питання про виділення з міськбюджету коштів на повне забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту; додаткове (до державного) щомісячне преміювання медпрацівників в розмірі посадового окладу; забезпечення лікарськими засобами всіх медустанов, які надають допомогу хворим з COVID-19 – як амбулаторним, так і стаціонарним.

Міськздоров повинен буде щомісяця звітувати перед депутатським корпусом про виконання цього рішення.

4 листопада
3 листопада