Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

У Сумах хочуть завершити ремонт Харківської, ціна питання – 42,5 млн гривень

Департамент інфраструктури міста оголосив два тендери на закупівлю додаткових послуг по продовженню ремонту вулично-дорожньої мережі та штучних споруд однієї з основних магістралей Сум – вулиці Харківської.

Про це повідомляє сайт публічних закупівель Prozorro. Зазначається, що мерія хоче укласти договір із КП “Шляхрембуд”, яке вже ремонтувало Харківську, бо зміна підрядника може призвести до виникнення проблем технічного характеру, втрати гарантійної якості дорожнього покриття та до збільшення строків виконання ремонту, а можливо, і його вартості.

Зокрема, у першому тендері йдеться про розбирання та установлення бортових каменів (гранітних бортів, орієнтовно 2000 м.п.), улаштування технічних тротуарів (орієнтовно 2000 м2), поребриків (орієнтовно  2000м.п.), оновлення дорожнього покриття (орієнтовно 25000 м2), ремонт та заміну пошкоджених труб водостоків, встановлення дорожніх знаків, світлофорів, сигнальних та огороджувальних пристроїв тощо. Усі роботи обійдуться у 40 мільйонів.

Другий тендер на 2,5 млн гривень передбачає улаштування на Харківській покриття із асфальтобетону (близько 1500 м2), ліквідацію вибоїн (близько 1500 м2),  улаштування каменів бортових (близько 500 м.п.), ствоення нових тротуарів та  пішохідних  доріжок, посадкових майданчиків на зупинках міського та громадського транспорту з установленням навісу або павільйону, відновлення дорожньої розмітки, заміну несправних або пошкоджених технічних засобів регулювання дорожнім рухом, усунення пошкоджень огорожі, напрямних пристроїв і стовпчиків тощо.

Кінцевий термін виконання заявлених робіт по двох тендерних пропозиціях – 25 грудня.

Нагадаємо, що масштабний ремонт дороги по вулиці Харківській (від Харківського мосту до вул. СКД і від Харківського шляхопроводу (над залізницею) до в’їзду в місто), який був розпочатий в рамках «Великого будівництва», коштував 140 мільйонів гривень. Тендер на виконання робіт виграло Сумське КП «Шляхрембуд».

4 листопада
3 листопада