Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Сумах кальянну оштрафували за нелегального офіціанта

За використання неоформленої праці підприємця оштрафовано на суму 125 190 грн. Правомірність постанови Держпраці про накладення штрафної санкції підтверджено Другим апеляційним адміністративним судом.

У ході інспекційного відвідування ФОП інспекторами праці встановлено, що у закладі «Видихай» обслуговувала відвідувачів працівниця, виконуючи посадові обов’язки офіціанта, офіційно не оформлена. Із пояснень підприємця жінка проходила стажування, жодного договору з нею не укладалося. Лише на другий день перевірки суб’єкт інспектування надав інспекторам праці трудовий договір між працівницею та дружиною підприємця, яка теж здійснює підприємницьку діяльність у даному закладі. При цьому, повідомлення до органів ДФС про прийняття нового працівника було подано лише при завершенні інспекційного відвідування внаслідок виявлення використання найманої праці без укладення трудового договору. Тобто, до проведення заходу державного контролю, а це близько шести тижнів, працівниця виконувала роботу у закладі будучи неоформленою.

Враховуючи викладене, за порушення вимог законодавства про працю Управлінням Держпраці у Сумській області винесено постанову про накладення штрафу у сумі 125 190 грн. Із метою скасування даної постанови підприємець звернувся до суду, утім колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду визнала рішення Держпраці правомірним.

Джерело http://debaty.sumy.ua/news/u-sumah-kalyannu-oshtrafuvali-za-nelegalnu-ofitsiantku

4 листопада
3 листопада