Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Колишній сумський посадовець, який володіє елітною нерухомістю, знову рветься у депутати

У Сумах рівень підтримки «Європейської Солідарності», яка так і не спромоглася «заманити» у свої ряди обіцяних діячів із незаплямованою репутацією, не надто втішний. «Бензину в багаття» підлив ще й той факт, що прихильники п’ятого Президента набрали чиновників, які вже встигли вляпалися у гучні скандали.

Сьогодні говоримо про одного із них – Дмитра Лантушенка – депутата, керівника фракції “Європейська Солідарність” від якої він і йде під четвертим номером на місцеві вибори.

Відомо, що протягом 2014-2018 років він був начальником управління молоді та спорту Сумської ОДА. Балотувався на крісло мера Сум у 2015 році, однак програв, посівши 4 місце з результатом 7,5%. Обраний депутатом Сумської міської ради як перший кандидат у списку партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”. На виборах 2010 року був кандидатом в депутати Сумської міської ради від партії “Молода Україна”, партія не потрапила до міськради.

Якщо подивитися е-декларацію Дмитра Лантушенка, може скластися враження, що політик живе доволі скромно, принаймні у порівнянні із іншими однопартійцями, якби не один прокол. Мова йде про придбання розкішного житлового будинку-таунхаусу (81,2 м кв.) на кілька господарів з окремими ходами, який за документами оцінений за смішною ціною – всього 240 тис. грн.

Поява такої нерухомості викликала широкий резонанс у суспільстві. Аби знизити градус напруги, Лантушенко хотів переконати людей, що розкішний таунхаус отримав безгрошовою формою – шляхом бартеру, а землю під його будівництво начебто  отримав разом із сестрою безкоштовно декілька років тому. За легендою депутата вона ж і оформила на нього договір дарування будинку.

Також у декларації за 2019 рік він показав земельну ділянку, а на дружину-студентку записав придбання кросовера Volkswagen Tiguan за 297 тис. грн.

При цьому сам Дмитро Дантушенко отримав лише 81810 грн державної соціальної матеріальної допомоги, 244 500 грн. спадщини чи подарунка від члена родини.

Лантушенко зберігає готівкою – 470 тис. грн. Його дружина отримала у 2019 році лише 16 926 тис. грн стипендії, 10 320 тис. грн державної допомоги при народженні дитини, та ще 8000 грн за цивільно-правовим договором.

У спільній власності родина має також житлову квартиру (61,92 м кв.).

Крім гучної історії з таунхаусом Дмитро Лантушенко прославився ще й тим, що користувався автівкою, яку благодійний фонд передав АТОвцям. Лантушенка спіймали на використанні VW «Passat» якраз у розпал скандалу з його нерухомістю.

Часи шаленої підтримки висуванців, які мають мандат від команди Порошенка, а нині “Європейської Солідарності”, минули. Відтак є всі шанси, що цієї осені ми не побачимо повторення минулого тріумфу цієї (не) оновленої політичної сили.

4 листопада
3 листопада