Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах креативно відзначили «останній дзвоник»

Вчителі — в моніторі, пам’ятний відеоролик, танцювальне привітання, — таким був останній дзвоник для випускників Сумської школи №4. Вчителі та адміністрація закладу влаштували свято для школярів дистанційно.

«Дуже хвилювалися і хотіли зробити його якнайкраще, тому що це в нас чудовий випуск, гарні дуже діти. Хотілося, щоби їм було приємно і запам’яталося надовго. І я вважаю, що цей випуск запам’ятається і нам, і їм на довгі-довгі роки», — розповіла «Суспільному» вчителька мистецтва Яна Петреску.

Замість свята в ресторані випускники 11-А класу планували здійснити подорож, розповідає класний керівник Світлана Шульчевська: «Нові враження отримати, і так далі. У нас були такі ідеї. І ми з батьками, і з дітьми до цього готувалися».

Зібралися вчителі школи № 4 на першому поверсі навчального закладу. Там розмістили монітор. Спілкувались через нього, як і попередні два місяці, — дистанційно. На пам’ять про школу для своїх випускників педагоги також змонтували відеоролик.

У Сумській школі №4 останній дзвоник відбувався дистанційно

Останній здвоник пролунав для 21-го випускника школи №4 у Сумах.

2020 року у цій школі випускається один клас — 21 учень. Усього в Сумах — понад дві тисячі випускників.

«Ти одинадцять років живеш-живеш, чекаєш випускний. Тут — бац тобі, коронавірус, добрий вечір! І в тебе, виходить, онлайн-конференція, і тобі кажуть привітання не в обличчя, а через екрани телефонів», — говорить випускниця Каріна Ніколаєнко.

У Сумській школі №4 останній дзвоник відбувався дистанційно

Випускники були учасниками свята дистанційно

«Цей останній дзвоник, хоч і не був традиційним, але дуже особливий, тому що ніколи такого не було. Нам дуже сподобалося, як танцювали наші вчителі. Ми бачили, як танцюють випускники, але вчителі це зробили для нас», — говорить випускниця Дар’я Заїка.

У Сумській школі №4 останній дзвоник відбувався дистанційно

«Хотіли найкреативніший та найефектніший останній дзвоник, і це спрацювало», — вважає Ростислав Марутін.

«Доводилося витирати очі, тому що це було чуттєво. Чесно кажучи, я, як мати, не очікувала такого, що вчителі будуть безпосередньо брати участь у привітанні. Зазвичай, це діти на останньому дзвінку вітають один одного, або вчителів, директор школи виступає, а тут безпосередньо всі вчителі взяли активну участь», — розповідає мама випускника Любов Плесіна.

Попереду у випускників ще тестування та вступ до вишів. Тоді вчителі чекають на них у школі.

«Ми вже домовилися, що ВНЗ їх будуть зараховувати 15 вересня, і ми сподіваємося, що вони до нас прийдуть на лінійку, а ні, — ми будемо чекати їх завжди», — говорить директорка школи Тетяна Волкова.

 

4 листопада
3 листопада