Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах на великих виборчих дільницях люди стояли в черзі від 10 хвилин – до пів години

На великих виборчих дільницях у Сумах 25 жовтня були черги виборців. Суспільне побувало на трьох з них, абидізнатися, як люди ставляться до необхідності стояти в черзі та чи дотримуються карантинних вимог.

Після обіду, на виборчій дільниці №885, на Петропавлівській, люди розповідають: стоять в черзі від 10 хвилин – до пів години.

Виборчиня Лідія Ткаченко говорить: чекала 10 хвилин.

“Вивісили: кому – до якого столу, за адресою. Виходять викликають одну, дві, три людини. Як і має бути”, – говорить виборчиня Наталія Барут.

Микола Ткаченко розповідає: чекав приблизно пів години.

“Бюлетенів чимало. Вони – нові, треба розібратися. Не так воно й просто”, – каже він.

Тут за списком – 2 тисячі 318 виборців. На 12.00 прийшли 182 людини.

“Пропуск організували так, щоб дотримуватися всіх безпечних заходів. Помітили, де кому стояти. Заходять, як правило, три-чотири людини. Підходять до столів. Ті, люди, які приходять голосувати на дільниці, вони, на щастя, – у нас нормальна погода, перебувають біля входу”, – говорить голова ДВК Микола Заруцький.

На дільниці № 957, яка розташована на Новомістенській, 30, на вулиці черги не було. В одні двері люди входять, виходять – в інші. Голосують у спортивній залі.

“Проголосувало 264 людини. За списками у нас – 2 тисячі 191 людина. Стосовно карантину: є окрема кабінка для людей, у кого завищена температура. Один вхід, один вихід, щоб не було великого скупчення народу. Також на вході і на виході є засоби захисту. У нас – велике приміщення. Є розмітка, щоб зберігати дистанцію у 1,5 метри. Скупчення немає”, – говорить голова ДВК Євгеній Стогній.

“Усе нормально, обслуговування хороше, черг не було. Все культурно, все чудово”, – говорить виборчиня Тамара Ващенко.

Виборець Євген Котовський говорить: чекав три хвилини.

“Організовано доволі пристойно. Я думав, що будуть черги. Якби були, то, чесно зізнаюся, – не стояв би, розвернувся б і пішов”, – додав він.

На Металургів, 71 – одразу дві дільниці. Одна з них – 966.

Галина Дудіна очікувала 15 хвилин. “Гарно, що немає дощу”, – говорить вона.

У середину запускають за чергою.

“Є норми – і ми наклеїли стрічки, щоб люди дотримувалися дистанції. Також у нас є засіб для дезінфекції рук, пірометри, щоб вимірювати температуру”, – говорить заступник голови ДВК Максим Попов.

За його словами, спочатку люди очікують на вулиці.

“У нас – другий поверх, то ми кличемо до себе людей і дотримуємося дистанції. Наразі проголосували 293 виборці. Також ми очікуємо 2 тисячі 257 виборців – це за списком”, – додав він.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада