25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Сумах негласно перевірять роботу перевізників сміття

Мова йде про ТОВ «А-Муссон» і ТОВ «Сервісресурс», які місяць тому стали переможцями нового конкурсу з визначення перевізників твердих побутових відходів у місті. За його результатами, нагадаємо, в обласному центрі сміття вивозять ті ж самі підприємства — «А-Муссон» та «Сервісресурс», але раніше «А-Муссон» обслуговував дві третини міста, тепер — лише половину. Це спричинило конфлікт між двома перевізниками.

Наразі мер Сум Олександр Лисенко хоче перевірити, чи не вплинули непорозуміння між двома компаніями на якість надання послуг сумчанам.

«Друзі! Для мене і для вас важливо, щоб комунальні служби чи приватні компанії добре виконували свою роботу, щоб місто було чистим і охайним.

Чисто там де не тільки не смітять , але де і вчасно прибирають. Тому останні тижні, які пройшли після конкурсу на вивезення сміття із міста, я пильну стежу за тим, як дві компанії, які перемогли у конкурсі, виконують взяті на себе зобов’язання, регулярно роблю об’їзд міста.
Мені і вам важливо, щоб тариф був справедливим, розрахованим по методиці, затвердженій Кабміном; контейнери із сміттям вчасно вивозились; контейнерні майданчики були чисті, облаштовані; самі контейнери — цілі та чисті; на асфальті не повинно бути фільтрату. Якщо ви бачите, що це не так, пишіть сюди чи повідомляйте службу 1580.

Але повернемся до компаній – замість роботи над покращенням обслуговуванням сумчан вони зайняті конфліктом між собою в медіа, в соціальних мережах і навіть на сайті петицій. Хоча конкурс на вивезення сміття пройшов прозоро, конкурсна комісія складалася із абсолютно різних людей, в тому числі депутатів, які не жаліють сил і часу на критику роботи міської влади.

На налагодження нормальної роботи після конкурсу у обох компаній був місяць після конкурсу. Тому я спеціально не згадував цю тему. Тепер же попереджаю: конфлікт між компаніями може закінчитися претензіями до обох компаній від міської влади. Ми починаємо негласні перевірки контейнерних майданчиків обох компаній по тим критеріям, про які я згадав вище. Все буде зафіксовано, відзнято і документовано. Договір, укладений між компаніями і міською владою, дає достатньо підстав розірвати угоду за його невиконання. Ми можемо провести новий конкурс на вивезення сміття.

Якщо компанії замість обслуговування сумчан будуть і далі конфліктувати, ми це зробимо», — написав у Фейсбуці Олександр Лисенко.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада