Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

У Сумах немає офіційних пляжів

Станом на 12 червня у Сумах офіційно не відкрито жодного пляжу, де можна було б купатися. Зараз проводяться роботи на так званій «Студязі», але називати її пляжем поки не можна. Про це Sumy.Today повідомила речниця мерії Ольга Семениста. За її словами, наразі водолази тільки перевірили дно і то лише трьох місць, де сумчани зазвичай купаються. Це все той же Студентський (не)пляж, територія біля гриль-бару «Поляна» і під Харківським мостом.

Ось що водолази знайшли під Харківським мостом:

mist.jpg

Як повідомив SumyToday депутат Сумської міської ради Віталій Жиленко, утримання офіційного пляжу в місяць обходиться близько 400 тисяч гривень. Тобто, за сезон виходить більше мільйона. Принаймні стільки, за його словами, коштує утримання центрального пляжу у сусідньому Чернігові. У бюджеті міста Суми грошей на це не передбачено, тому цього літа у Сумах навряд чи з’явиться офіційний пляж. Одна з основних вимог до пляжу – це наявність приміщення для надання першої медичної допомоги, медсестри, рятувальника і прибиральника.

У Сумах же досі на Студентському пляжі не зробили навіть туалету. Минулоріч на очистку території пляжу виділяли 400 тисяч гривень. За ці гроші було очищене дно та берег від сміття та очерету. Також проводили тендер на 4 мільйони для облаштування доріжки, освітлення, встановлення лавочок. Однак, потім результати тендеру скасували, його роздробили на кілька закупівель, роботи за якими були виконані у значно менших обсягах, ніж було передбачено спочатку.

sumy.today

4 листопада
3 листопада