Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах обвалилася частина приміщення Класичної гімназії

Увечері 21 червня обвалилася стіна одного з приміщень Сумської класичної гімназії, колишні “Олександрівські стайні”. Будівлю використовували у якості складу.

Обвалилася стіна одного з приміщень Сумської класичної гімназіїСуспільне Суми

Цегла від стіни засипала газон і частину проїжджої частини. Директор гімназії Віктор Гончаренко розповів, що будівля ця старовинна, входить до комплексу споруд гімназії, який є пам’яткою архітектури. Якою є причина обвалу, у гімназії не знають.

Обвалилася стіна одного з приміщень Сумської класичної гімназіїСуспільне Суми

“За вказаною адресою прибули співробітники поліції, вони оглянули місце події і опитали заявників. Відомо, що при обвалі стіни ніхто з людей не постраждав. Наразі за даним фактом призначена перевірка по закінченню якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення”, – повідомив начальник відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимир Крупецьких.

За словами директора гімназії Віктора Гончаренка, заклад готує звернення до міського управління архітектури, щоб провести реставрацію.

Ця будівля є частиною архітектурного ансамблю Олександрівської гімназії, яка складається з головного корпусу, ми зараз біля нього, першого пансіону – одноповерхового флігеля, другого пансіону – будинку у стилі неоготики, і колишніх конюшень Олександрівської гімназії. Частина стіни колишніх стаєнь і впала. Саме головне те, що це пам’ятка архітектури і є паспорт”, – розповів директор.

Виконуюча обов’язки головного архітектора Сум Ольга Бондаренко від коментаря відмовилась, пославшись на зайнятість. За паспортом пам’ятки історії Комплексу споруд Олександрівської чоловічої гімназії, який є в управлінні, ця будівля не внесена до комплексу і не належить до історичної пам’ятки. Цю ж будівлю на історико-архітектурному плані Сум показав архітектор Олег Кривцов.

“Будівля, яка частково зруйнувалася, про яку йдеться, вона знаходиться за межами охоронної зони, в зоні регулювання забудови і вона позначена як дисгармонійна забудова. Тобто, ніякої історичної цінності і архітектурної цінності ця будівля не має. Якщо ця будівля буде визнана аварійною, я так розумію, що це фахівці певні повинні це зробити: інженерне обстеження і дати висновок, і дати свої рекомендації щодо підсилення її конструкції, а може дійти висновку, що вона не підлягає вже відновленню”, – сказав Кривцов.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада