19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

У Сумах перевіряють громадський транспорт на дотримання карантину

Міські посадовці спільно з правоохоронцями у складі мобільної групи, створеної згідно з розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА, продовжують перевіряти міський громадський транспорт на дотримання карантинних вимог.

Зокрема, під час вчорашнього рейду до списку порушників увійшли водії приватного пасажирського транспорту, які рухались на вул. Харківська та вул. Петропавлівська.

Як повідомив поліцейський роти № 3 батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області Артем ГРІНЦЕЛЬ, загалом з початку дії протиепідемічних заходів на території Сумської міської ОТГ поліціянтами складено 80 протоколів за статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення, в частині транспорту, за останній тиждень, – уже чотири.

«Одне із найпоширеніших порушень водіїв під час карантину – перевищення допустимої кількості пасажирів. Тобто замість 17 пасажирів на сидячих місцях, у салоні перебувають ще двоє і більше стоячих. Тому ми складаємо адміністративний протокол на водія та направляємо його до суду, де до кінця місяця розглядатимуть дану справу. У разі визнання правопорушення дійсним водію загрожуватиме штрафна санкція розміром від 17 тис. гривень», – розповів Артем Грінцель.

Також серед правопорушень працівник поліції виділив відсутність попереджувальних оголошень «Вхід без маски заборонено»; недоступність деззасобів для пасажирів; недотримання водіями маскового режиму та пропуск людей до транспорту також за відсутності таких.

Своєю чергою головний спеціаліст відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Наталія АНДРОСОВА додала, що після складання адмінматеріалу, за умовами договору, підприємець-перевізник має надати письмову відповідь до відділу протягом десяти днів та повідомити про реагування на недоліки та усунення порушень. Якщо таких порушень буде три і більше, то, як наголосила посадовиця, за поданням структурного підрозділу міської ради виконавчий комітет може розірвати договір із даним надавачем послуг із перевезення пасажирів.

4 листопада
3 листопада