Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

У Сумах побільшає лабораторій, де тестуватимуть людей на СОVID-19

У Сумах готують другу лабораторію, де тестуватимуть людей на СОVID-19, – у Держпродспоживслужбі. Установа має ампліфікатор, який дозволяє робити тестування методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Поки такі тести на Сумщині проводять тільки в обласному лабораторному центрі.

Про це повідомляє Суспільне. У відділі вірусології регіональної лабораторії Держпродспоживслужби досліджують хвороби тварин, як свійських, так і диких. Тут працюють п’ять спеціальних боксів, у кожному з яких поетапно досліджують біоматеріали. Для безпеки та зручності їх з етапу не етап передають через віконце.

Для того, щоб проводити тестування на коронавірус, працівники лабораторії проходять навчання. Потім до лабораторії мають надійти тест-системи.

Прилад, що проводитиме тестування, називається ампліфікатор. З його допомогою одночасно можна дослідити 96 зразків біоматеріалів.

У відділі працюють п’ятеро людей – один лаборант і четверо лікарів. Такої кількості, говорить директор регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Олександр Коваленко, має вистачити для роботи з відібраними зразками.

The Sumy Post 

4 листопада
3 листопада